072-3932969

0 פריטים בהזמנה

מורדי הגטאות 50 ראשל"צ
X סגור תפריט בית אודות הדברה לבתי עסק מחירון חנות הדברה באיוד הרחקת יונים גלריה ירי ביונים/עורבים המלצות מאמרים צור קשר מחירון הדברה גלרייה

חיפושית הקמח ארוכת הראש

זיהוי:

 

בוגר המין הזה דומה ל - Tribolium, צורתו טנבריונידית ואורכו 2.5 עד 3.0 מ"מ. לאלת המחושים שלו חמישה פרקים, שהאחרון מביניהם קטן בבירור מיתר הפרקים. הראש ארוך יחסית לגוף בהשוואה ל - Triboolium, צבעו צהוב-חום , והחיפושית נראית חיוורת ובהירה יותר מאשר ה- Tribolium. הזחלים דומים מאוד לאלה של ה-Tribolium. אך שתי הבליטות שבקצה הבטן צרות יותר.

 

תפוצה:

 

L. oryzae נמצא בכל הארצות הטרופיות, ומהווה מזיק משני לדגניים ולגרגרי שמן. מזיק זה שכיח בישראל.

 

אורח חיים והתנהגות:

 

חרק זה סובלנו במיוחד לתזונה בעלת תכולת שמן נמוכה. על אורז שמוצה ממנו השמן מתפתח L. oryzae טוב בהרבהה מאשר T. castaneum או Ephestia cautella התנאים המיטביים להתפתחותו הם טמפרטורה של 35 מ"צ ו- 85% לחות יחסית. בתנאים כאלה בוקעים הזחלים תוך כ-3.5 ימים, דרגת הזחל נמשכת כ-15 ימים עם שבע התנשלויות בערך, ותקופת ההתגלמות היא כ-3.7 ימים. סף ההתפתחות הנמוך הוא טמפרטורה של 25 מ"צ ו-30% לחות יחסית. אי היכולת של חרק זה להתפתח בטמפרטורות נמוכות מ-25 מ"צ מגבילה אותו לאיזורים חמים או למקומות שבהם הגרגרים התחממו עקב תהליכי ייבוש או נגיעות חרקים.

בתנאים מיטביים קצב הגידול של L. oryzae הוא רק עשר פעמים בחודש. סבורים שקצב נמוך זה בא בעקבות פוריות נמוכה. במשך תקופה של 72 שעות ניצפה שנקבות הטילו רק 5.6 ביצים בממוצע, בתנאים לא מבוקרים.

מין זה אינו מסוגל להתחרות ב- T. castaneum בגידול מעבדתי, אבל בסובין של אורז נמצא ששני המינים התרבו היטב. היכולת של L. oryzae להתחרות במינים אחרים בתנאים אלה קשורה כנראה לצרכיו התזונתיים, שאינם גבוהים כאמור; לכן הוא יכול להתאים במיוחד להתפתחות בסובין של אורז , שבדרך כלל אינו מועדף על ידי מזיקי איסום. ניסויים בקמחי דגניים הראו שחיטה מהווה עבורו דיאטה טובה, אורז-מספקת, ותירס גרועה.

 

 

(c) כל הזכויות שמורות לחברת אחסנה ירוקה בע"מ. 



כתובתינו:
הערבה 31 נתיבות
מורדי הגטאות 50 ראשון לציון


פנייה מהירה

מלאו את פרטיכם ונשוב אליכם בהקדם
כתובת המייל לא תופיע באתר ולא תועבר לצד שלישי

הדברת-חרקים
הדברה באיוד
הדברת-מכרסמים
עבודות-גינון

נעשה באהבה ע"י SOFTWEB © כל הזכויות שמורות 2026 
הדברת מכרסמים
ההודעה נשלחה בהצלחה!
נציגנו ישובו אליכם בהקדם, תודה