עש הקמח ההודי
זיהוי:
לכנף הקדמית של הבוגר צבע קרם בשלישה הבסיסי, וצבע נחושת עם כמה סימנים באפור כהה בשאר חלקי הכנף. מפרש הכנפיים באורך 15 עד 20 מ"מ. אפשר להבדיל את הזחלים של מין זה ממינים אחרים של pyralidae (הקשורים לחומר מאוסחן) על פי היעדרן של נקודות כהות בבסיסי הזיפים ובשפות הלא נוקשות (poorly sclerotized) של פתחי הנשימה (spiracles).
תפוצה:
למין זה תפוצה קוסמופוליטית, בחבלים הטרופיים הוא שכיח יותר באיזורים קרירים ובאיזורים הררים. בישראל הוא נפוץ מאוד.
אורח חיים והתנהגות:
מין זה תוקף גרעינים מאוחסנים וניזון מהנבט. הוא תוקף גם מוצרי דגניים טחונים, אגוזים, פרי מיובש, שוקולד ועוד.
אחרי ההזדווגות מטילות הנקבות עד 400 ביצים, אשר נדבקות למזון ולמבנה האסם. הטמפרטורה של 30 מ"צ וב-70% לחות יחסית בוקעים הזחלים תוך כארבעה ימים. הם מתנשלים ארבע עד שבע פעמים ומוכנים להתגלמות אחרי כ-16 ימים. הזחלים הבוגרים פעילים מאוד ועוזבים את המזון כדי למצוא אתר להתגלמות. הם מתגלמים בתוך פקעת דקה עשויה קורים שטווה הזחל. בטמפרטורה של 30 מ"צ וב- 70% לחות יחסית מגיחים הבוגרים אחרי שבעה ימים, כך שההתפתחות המלאה בתנאים אלה נמשכת 27 ימים בממוצע. בטמפרטורה של 20 מ"צ וב-70% לחות יחסית עולה תקופת ההתפתחות ל-52 ימים. מתחת לטמפרטורה של 15 מ"צ התפתחות אינה אפשרית.
זחלים של קווים מסוימים של P. interpunctella יכולים לעבור תרדמת חורף לפני התגלמותם, בהשפעת פוטופריודיזם קצר, טמפרטורה נמוכה או צפיפות יתר.
(c) כל הזכויות שמורות לחברת אחסנה ירוקה בע"מ.