עורית הפרוות
זיהוי:
שני המינים דומים זה לזה, אך בוגרי המין A. pellio מובחנים מאלה של המין A. piceus על פי הכתמים הקטנים בזיפים הצהובים שבאמצע כנפי החפייה של הראשונים ועל פי שלושת הכתמים הקטנים יותר על השוליים האחוריים של החלק הגבי של החזה הקדמי.
דו צורתיות מינית מופיעה במחושים של שני המינים. שלושת הפרקים האחרונים במחוש יוצרים צורת אלה בשני המינים, אבל הפרק האחרון של הזכר גדול בהרבה מזה של הנקבה. לזחלים זנב זיפי, אופייני במינים אלה, בצבע חום אדמדמם. בפרקי הבטן יש להם פסים בולטים כתוצאה מפיגמנטציה.
תפוצה:
עורית השטיחים שכיחה יותר בארה"ב ובישראל, ועורית הפרוות שכיחה יותר באירופה.
אורח חיים והתנהגות:
שני המינים דומים בצורתם ובהרגליהם. ההזדווגות חלה בקיץ בדרך כלל בטבע, מחוץ למבנים. הבורים חיים שבועיים עד ארבעה שבועות. הנקבות מטילות 50 עד 100 ביצים על מצע מזון. הביצים בוקעות אחרי 6 עד 22 ימים, כתלות בטמפרטורה.
מספר ההתנשלויות משתנה בין 6 ל-20. משך התפתחות הזחל מ-65 עד 184 ימים, בתחום הטמפרטורות 25 עד 30 מ"צ. הזחלים נמנעים מאור, וכאשר מציקים להם הם מתחזים למתים.
ההתגלמות חלה בתוך הנשל האחרון ונמשכת מ-5 עד 20 יום. באופן רגיל מחזור החיים נמשך כשנה, אבל הם מסוגלים לחיות משישה חודשים עד שלוש שנים. הזחלים שעירים ואפשר להבדילם מיתר המינים במשפחת Dermestidae בהעדר שערה דמוית חנית (hastisetae) או ווים מאונקלים (urogomphi). בפרק האחרון של הבטן יש קווצה (מכחול) של זיפים ארוכים ודקים. מינים מהסוג Attagenus מתפתחים על מוצרים מהחי ומהצומח. עורית הפרוות ידועה במיוחד, כפי שמעיד שמה, כמזיק פרוות. מינים אלו נמצאים בטחנות קמח, במחסני המזון ולעיתים במזון המאוחסן בבתים. סוגי Attagenus שכיחים בארץ.
הסוג Anthrenus spp.
זיהוי:
חיפושיות קטנות באורך 1.4 מ"מ עד 4.0 מ"מ, סגלגלות עד כמעט עגולות. ניתן לזהותן בקלות על פי הצד הגבי שלהן המכוסה בקשקשים בצבעים בהירים. יש להן עינית מרכזית, והמחושים קבועים בתושבת בראש החזה הקדמי. הזחלים קטנים ודמויי ביצה, ובדומה לסוג Trogoderma אין להם ווים (urogomphi) אך יש להם hastisetae (שערה דמוית חנית בניגוד לסוג Trogoderma, ה- hastisetae מצויים אצלן זקופים באזורים קרומיים ובדרך כלל הן מרוכזות מעל השטח הגבי.
אורח חיים והתנהגות:
הזחלים הם מזיקים של משק בית התוקפים מוצרי צמר. אפשר למצוא אותם באסמים, שם הם ניזונים משרידי חרקים. הבוגרים ניזונים בדרך כלל מצוף ומאבקה של פרחים. לבוגרים כושר תעופה. באסמים אפשר למצוא כמה מינים ממשפחה זו.
(c) כל הזכויות שמורות לחברת אחסנה ירוקה בע"מ.