הזרעית הסינית
זיהוי:
גוף הבוגר סגלגל וצר, כנפי החפייה מכוסים קטיפה לבנבנה צהבהבה, בעלת גוון ורדרד ועליה כתמים כהים, חומים אדמדמים בהירים. המחושים והרגליים של הבוגרים צהובים אדומים. מחושי הזכר משוננים כשיני מסרק, ולמחושי הנקבה צורת שיני מסור. אורך גוף הבוגרים 2.5 עד 3.5 מ"מ ורוחבו כ- 2 מ"מ.
תפוצה:
בדומה לזרעית המוכתמת, תקיפת הזרעית הסינית באיזורים חמים יכולה להתחיל בשדה, בארץ היא נפוצה מאוד וגורמת נזק רב.
חיפושית זו נפוצה כמעט בכל ארצות העולם. בארצות קרות יותר מישראל היא גורמת נזק במחסן בלבד, ואילו בארצות החמות יותר היא מצויה הן בשדה והן במחסן.
אורח חיים והתנהגות:
בדומה לזרעית המוכתמת הנקבה ממין זה מטילה ומדביקה את ביציה בחוזקה על הזרעים, הזחל מתפתח בתוך הזרע, ולאחר ההתגלמות מגיח הבוגר דרך "חלון" האופייני לזרעיות.
משך ההתפתחות בתנאים נוחים היא כשלושה שבועות, בעוד שבתנאי חורף בישראל דרושים לכך כשלושה חודשים. בטמפרטורה של 28 מ"צ אורך חיי הבוגר הוא כחמישה ימים ובטמפרטורה של 17 מ"צ - כעשרה ימים. הנקבה מטילה 60 עד 150 ביצים. סף ההתפתחות של החיפושית הוא טמפרטורה של 7 מ"צ. בארץ (באיזור החוף) מקימה הזרעית הסינית שמונה דורות בשנה.
נזק הזרעית הסינית:
פונדקאי הזרעית הסינית בארץ הם: חימצה תרבותית, אפונת בקר, אפונת גינה, פול, אפונת שדה ועדשים. בחו"ל נרשם נזק של הזרעית הסינית גם על פונדקאים אחרים כמו: שעועית, בקיה, אגוזי-אדמה, תורמוס ואולי אף דגניים.
(c) כל הזכויות שמורות לחברת אחסנה ירוקה בע"מ.